Меню сайта
Разделы новостей :)
Antifa [8]
Новости об антифашистских акциях
Straght edge [2]
Новости о sXe-акциях
Концерты [4]
Новости о концертах
DIY [7]
DIY-акции
Новости сайта [9]
Новости касающиеся работы сайта
Наш опрос
Куришь ли ТЫ?
Всего ответов: 467


Главная » 2008 » Октябрь » 18 » У Києві міліція затримала 7 журналістів
У Києві міліція затримала 7 журналістів
01:51

Сьогодні (17.10.2008) в Києві близько 17.00 міліція затримала та доставила до Голосіївського райуправління внутрішніх справ близько 40 громадян, які брали участь в акції проти виселення Інституту «Республіка», що знаходиться на вул. Горького, 12, в тому числі і сімох журналістів, які висвітлювали подію.

                                                                                                                  Про це телефоном повідомив один з керівників Інституту «Республіка», керівник акції  «Україна без Кучми» Володимир Чемерис, який перебуває в Голосіївському райуправлінні.

За його словами, про проведення акції було заздалегідь повідомлено, однак в якийсь момент під час заходу до місця його проведення під’їхало кілька міліцейських автомобілів, і міліціонери, які вийшли, нічого не пред’являючи до мітингувальників, почали «пакувати» їх до автомобілів, «не розбираючись, хто і що тут робить, в тому числі не звертаючи уваги на журналістів”.

При цьому Чемерис зазначив, що ніяких сутичок ні з ким під час проведення акції не відбувалося та громадський порядок не порушувався.

О 16.00 активісти громадських організацій розпочали акцію протесту проти захоплення депутатом від Партії регіонів приміщення правозахисної організації «Інститут Республіка». Понад 20 чоловік увійшли до коридору приміщення.

Головна мета акції - показати, що громадяни протестують проти нахабного захоплення офісу, котрий продовжував бути центром людей, котрі займають активну позицію у громадському житті.

Нагадаємо, що у ніч з 14 на 15 жовтня кілька десятків представників приватної охоронної фірми (її назва нам досі невідома) виламали двері та увірвалися до приміщення за адресою вул. Горького 12-б, яке з 1997 року займала правозахисна організація Інститут «Республіка».

Разом з ними до приміщення увійшли помічники народного депутата Грицака (Партія Регіонів, лобіст скандально відомого підприємства ЄДАПС та лауреат антипремії «Будяк року - 2007», врученої йому українськими правозахисними організаціями за систематичні порушення прав людини) та державні виконавці, які всупереч закону не попередили про свій візит.

Близько двадцяти офіцерів міліції спостерігали за тим, що відбувається і не втручалися у хід подій. Кілька чергових - представників «Республіки» - не чинили (та й не могли чинити) опору рейдерам. «Республіка» оскаржуватиме незаконні дії виконавців та міліціейського генерала Грицака. 

Це вже п’ята спроба рейдерського захоплення «Республіки», яку здійснив Грицак. Попередні чотири не увінчалися успіхом, бо на захист «Республіки» ставали представники різних громадських організацій – УНСО, анархісти, Українська Гельсінська спілки з прав людини, Спілка української молоді, Український спротив, Нові ліві, «Пора», які мали можливість збиратися в приміщенні «Республіки». Цього разу рейдери взяли віроломством і силою.

Нагадаємо, що це приміщення було у 2000-01 роках штабом акції «Україна без Кучми», а сьогодні стало своєрідним осередком українського громадянського суспільства. Минулого року Київська міська рада всупереч Закону України «Про оренду державного і комунального майна» передала це приміщення депутату - регіоналу Грицаку. Це рішення «Республіка» оспорює в суді, але не очікуючи завершення судових розглядів, Грицак і «мотивовані» ним представники силових структур намагалися кілька разів протягом 2008 року захопити приміщення.

На думку редактора Інтернет - видання Sprotiv.org Вадима Гладчука, «рейдерське захоплення «Республіки» знаходиться в одному ряду із захопленням книгарень, майстерень, ательє художників, лікарень»...

 Джерело ТУТ
Категория: Antifa | Просмотров: 4160 | Добавил: xMonopolisTx
Всего комментариев: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Форма входа
Календарь новостей
«  Октябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика


Насрать на Copyright! Права не дают, права берут!
Копирование и распространение материалов разрешено и чертовски приветствуется!
Конструктор сайтов - uCoz