[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Общество и мир » Антифашизм » Cемінар на тему «Расизм та ксенофобія в Україні»
Cемінар на тему «Расизм та ксенофобія в Україні»
aktyvistДата: Четверг, 29.05.2008, 17:13 | Сообщение # 1
Учасник
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Статус: Offline
23 травня в м.Чернігові відбувся семінар на тему «Расизм та ксенофобія в Україні» для суддів Чернігівської області.

Відкриваючи семінар, програмний директор Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Тухан Едієв зауважив, що ця тематика є дуже актуальною як в Україні в цілому, так на рівні Чернігівської області, в тому числі для суддівського корпусу. Адже вже влітку планується офіційне відкриття центру тимчасового тримання нелегальних мігрантів в с.Розсудів Ріпкинського району Чернігівської області, в якому буде утримуватися до тисячі шукачів притулку. Як зазначив пан Едієв: «Вже сьогодні створюється неправильне ставлення до іноземців зі сторони преси та місцевого населення. Біженці, шукачі притулку та «нелегали» для пересічних громадян є тотожними поняттями і найчастіше асоціюються з різноманітними інфекційними хворобами».

Дмитро Плечко, радник з правових питань Управління Верховного комісару ООН у справах біженців в Україні презентував проект «Концепції Державної міграційної політики України» з коментарями УВКБ ООН, а також розкрив принцип невислання та навів статистику надання статусу біженця в Україні за останні 10 років.

Дмитро Гройсман, координатор Вінницької правозахисної групи, зробив доповідь на тему «Свобода вираження думки та «мова ворожнечі» в рішеннях Європейського суду з прав людини». В своєму виступі пан Гройсман висвітив основи Європейської Конвенції з прав людини 1950 року, відокремив основні принципи роботи та застосування згаданого міжнародного акту у контексті свободи вираження поглядів та думок. Зауважувалось також і те, що інколи свобода вираження поглядів може конфліктувати з правом на справедливий судовий розгляд, правом на повагу особистого життя та правом на свободу совісті та релігії. Учасники заходу мали можливість ознайомитись з рішеннями Європейського суду з прав людини у справах пов’язаних з ксенофобією та расизмом.

Максим Буткевич, представник Ініціативи «Без кордонів» зауважив, що протягом періоду 2006-2007 р.р. в Україні зросла кількість нападів на людей через їхню відмінну зовнішність, передусім таку, яка вказує на іноетнічне походження чи належність до інших етнічних, расових, релігійних, субкультурних груп. Напади набули більш жорстокого і систематичного характеру, здійснюються зазвичай організованими групами молодих людей. Ці тенденції – лише деякі з ознак того, що в Україні остаточно сформувалося середовище, яке дотримується ксенофобських, расистських, а й нерідко – неонацистських ідей. Учасники цього середовища керуються вказаними ідеями у своїй діяльності, вживаючи крайніх методів, та поширюють їх передусім у молодіжному середовищі.

Всі наведенні факти викликали жвавий інтерес представників суддівського корпусу Чернігівщини.

Тухан Едієв
Чернігівський громадський комітет захисту прав людини
Тел./факс: +380 462 625-381
E-mail: info@protection.org.ua
Web-site: http://www.migration.org.ua

http://maidan.org.ua/static/news/2007/1211996049.html

Особисто я не маю ілюзій, що проблему расизму та інших видів дискримінації можна вирішити за допомогою державної машини, бо коріння і джерело цього якраз в державі і капіталі, але сам факт цього каже, що навіть судді будуть більше рубити в темі, і що пройшов час коли нацисти за свій безпрєдєл получали дрібну хуліганку.

 
xYxДата: Четверг, 29.05.2008, 20:48 | Сообщение # 2
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 37
Статус: Offline
Да, это хорошо, а то сейчас такая ситуация, что если вырезать на теле свастику, то просто хулиганку прилепят. Госудавтву в целом не выгодна такая ситуация в стране, но наконец-то закрывать глаза на это им надоело.

DIY OR DIE
 
aktyvistДата: Понедельник, 02.06.2008, 13:07 | Сообщение # 3
Учасник
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Статус: Offline
Quote (xYx)
если вырезать на теле свастику, то просто хулиганку прилепят

Нічого подібного, хуліганку приліпят якщо виріжеш на тілі жертви. Та і самі мусора та судді як правило мають расистські упередження. Але владі потрібно зберігати лице перед Заходом тому імітується боротьба з фшизмом
 
g1mpДата: Пятница, 06.06.2008, 08:51 | Сообщение # 4
Учасник
Группа: Редактор
Сообщений: 9
Статус: Offline
Всеравно, поезд тронулся.

Лучше лежать, чем стоять на коленях!
 
Форум » Общество и мир » Антифашизм » Cемінар на тему «Расизм та ксенофобія в Україні»
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:



Насрать на Copyright! Права не дают, права берут!
Копирование и распространение материалов разрешено и чертовски приветствуется!
Конструктор сайтов - uCoz