[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Общество и мир » Антифашизм » Що таке расизм? (Расизм — це віра, що одна расова популяція вища за іншу)
Що таке расизм?
aktyvistДата: Четверг, 29.05.2008, 10:40 | Сообщение # 1
Учасник
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Статус: Offline
Расизм — це віра у те, що одна расова популяція обов’язково вища або, відповідно, нижча, за іншу. Треба сказати, це дуже сильна форма серед існуючих забобонів.

Перші вчені вірили що расові упередження складають природню частину нашого біологічного єства. Після майже століття досліджень більшість вчених сходиться на думці, що расові упередження є, здебільшого, соціально надбаними і не останню роль у цьому відіграють такі багаточисельні фактори, як індивідуальність, культура, групові конфлікти, котрі роблять свої внески до упереджень і дискримінації.

Ще у 1950 році Теодор Адорно повідомляв про те, що його дослідження демонструють чітку кореляцію між суворим вихованням, „авторитарною особистістю” та високим рівнем расових упереджень. Згідно із соціальними психологами, нездатність задовольнити певні очікування або бажання є достатніми умовами для росту упереджень та дискримінації. Більшість людей цілеспрямовані і тоді, коли їхні бажання не виконуються, можуть розсердитися і вдатися до певних войовничих дій. Коли вони віднаходять джерело своїх проблем (якщо взагалі знаходять) і воно виявляється занадто потужним аби йому опиратися, виникає тенденція, відповідно до якої агресія спрямовується на цапів-відбувайл: слабку, зручну або соціально прийнятну ціль. Історично цапи-відбувайли (здебільшого меншини) брали всю вину на себе і платили жахливу ціну з огляду на „заподіяну” ними шкоду.

Все це можна підсумувати наступними словами і цю думку поділяє більшість соціологів: „Расистами не народжуються, а лише стають”.

http://antifa.blox.ua/2008/05/Scho-take-rasizm.html

 
КУКУМБЕРДата: Вторник, 18.11.2008, 04:18 | Сообщение # 2
Учасник
Группа: Пользователи
Сообщений: 5
Статус: Offline
РАСИЗМ-ЭТО ХУЙНЯ,СЛАБЫХ И ГЛУПЫХ ЛЮДЕЙ,НЕ СПОСОБНЫХ ПРИДУМАТЬ НИЧЕГО УМНЕЕ,КРОМЕ КАК ОБВИНЯТЬ ДРУГИХ В СВОИХ ПРОБЛЕМАХ И КОМПЛЕКСАХ МОТИВИРУЯ ЭТО ДРУГИМ ЦВЕТОМ КОЖИ...ЭТО ЗАМКНУТЫЕ,НЕ УМЕЮЩИЕ ДУМАТЬ,ПРИМИТИВНЫЕ ЖИВОТНЫЕ...ОДНИМ СЛОВОМ-БОНЫ..

Уж лучше заснуть и не проснуться утром,
Чем погрязнуть в каких-нибудь левых мутках,
Уж лучше пойти и лечь на рельсы,
Чем, утратив интерес к жизни, отправиться на пенсию,
Уж лучше все послать на хер,
Чем работать на аспирин, цитрамон и виагру.
 
zoidoДата: Среда, 03.12.2008, 23:03 | Сообщение # 3
Учасник
Группа: Пользователи
Сообщений: 4
Статус: Offline
расизм - попытка скрыть свою пустоту за превозношением своей расы. хотя раса - лишь условность. сильных био отличий нету. есть конечно некоторые отличия, но в целом все сбалансировано.

основал клинику помощи людям с IQ = 14.88
Поможем умственноотсталым стать людьми))
 
Форум » Общество и мир » Антифашизм » Що таке расизм? (Расизм — це віра, що одна расова популяція вища за іншу)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:



Насрать на Copyright! Права не дают, права берут!
Копирование и распространение материалов разрешено и чертовски приветствуется!
Конструктор сайтов - uCoz